Posts

Posts uit augustus, 2013 tonen

Tjilp Tjilp, Lunchbox #002

Afbeelding
De lunch van vandaag. Toen ik het aan de meisjes liet zien, zei ze: tjilp tjilp, wat een lief vogelbroodje! :)  

Een gezonde pauzehap

Afbeelding
Ik probeer de meiden zoveel mogelijk een gezonde pauze hap en drankje mee te geven. Vandaag lekkere stukjes appel en cocoswater in hun beker.

Een gewone, gezellige lunch

Afbeelding
Soms moet je het even anders doen. Even niet het standaard broodje kaas of pasta. Een lekkere bloem en vlinder tosti met komkommertjes, jammie. Meiden vonden vooral de parapluutjes leuk, ha ha.

Al eerder gemaakte lunchboxen / bento's

Afbeelding
Hier wat lunchbox / bento’s die ik eerder heb gemaakt.

Hallo Lunchbox #001

Afbeelding
Vandaag de 2e schooldag van het jaar, gaat ook voor het eerst mijn jongste dochter overblijven. Wat ontzettend spannend… Tuurlijk weet ik dat goed gaat, maar toch, mijn kleine meid. Grote meid goede instructies gegeven voor de overblijf. En ze was helemaal trots, vertelde wel dat ze naast haar jonge zusje zou gaan zitten en haar zou helpen, als dat nodig was. (Echt Montessoriaans. Ja, mijn meiden zitten op de Montessorischool) Zo lief! Waarom ik lunchboxen (bento’s) ben gaan maken…Het begon toen mijn oudste dochter 4 werd, naar school ging en ook over moest blijven. Na de 5e week weer zowat een vol broodtrommeltje terug ben ik op onderzoek gegaan op internet. Ik moest toch iets vinden zodat ze wat zou eten tussen de middag. Ik kwam super veel leuke Bento’s tegen. Dit zijn leuk versierde lunches op zijn Japans.Alles om de kinderen een leuke/gezonde lunch te laten eten. Ik ben het toen uit gaan proberen en wat een succes. Zeker 90% van elke broodtrommel was op, joehoeeeee! Dit mocht ik v